Veľmi si vážime vášho záujmu o naše lôžkoviny. Aj keď šijeme na 100 %, niektoré objednávky sa bohužiaľ môžu oneskoriť. Ďakujeme za pochopenie.

(Ne)obyčajné prestieradlo – na čo sa dá využiť?

Neobyčejné prostěradlo

Klasika, ktorú nájdete takmer v každej domácnosti - biele bavlnené prestieradlo. A nechýba ani v našej ponuke. Hladké, bez gumy, ušité z jedného kusu látky a obrúbené po celej dĺžke.

Okrem toho, že sa používa ako obliečka na matrac, ponúka ďalšie možnosti využitia. Aké sú? Čítajte ďalej.

Biele prestieradlo do každej postele

Biela bavlnená klasika je zárukou kvality. Prestieradlo je príjemné a môže sa pochváliť skvelými vlastnosťami ako je savosť, vzdušnosť a dlhá životnosť. K dostaniu je v našom obchode v troch rozmeroch: do detskej postieľky (150x80 cm), v menšej verzii (150x230 cm) a väčšej verzii (220x240). Vieme tiež vyrobiť iný rozmer na vaše priania.

Prestieradlo sa vďaka rôznym rozmerom hodí ako povlak na matrac – na jednolôžkovú posteľ, ale aj na dvojlôžkovú, rozkladaciu posteľ alebo aj pohovku. To využijete napríklad ak máte početnejšiu návštevu a nedostatok miest na uloženie.

Menšie rozmery do detskej postieľky využijete nielen doma, ale sedí aj do cestovných postieľok. Pokiaľ sa s najmenšími členmi rodiny chystáte stanovať a nemáte k dispozícii nafukovaciu karimatku, môžete im aj tak dopriať pohodlie – stačí vziať so sebou matrac a prestieradlo. Vďaka tomu, že sa bavlna skvele udržuje a ide o materiál, ktorý rýchlo schne a nedrží v sebe červotoče a plesne, hodí sa aj do detských zariadení – jaslí, škôlok, alebo napríklad na letné tábory.

K zábave aj odpočinku

Okrem klasického využitia je možné plachtu použiť v mnohých ďalších situáciách. Nie je preto potrebné kupovať si pre každú situáciu ďalšie a ďalšie produkty, keď si dokážete vystačiť s jedným. Vďaka tomu ušetríte nielen miesto v domácnosti, ale aj vašu peňaženku. Biela bavlnená prestieradlo vydrží naozaj roky, a to aj pri častom praní. Na čo všetko sa môže hodiť?

  • Veľké oslavy. Chystáte oslavu pre väčší počet hostí ako obvykle? Nekupujte zbytočne väčšie obrusy, ktoré bežne nevyužijete. Biele nažehlené plátno – prestieradlo bude vyzerať skvele. A po oslave neskončí zabudnuté v horných policiach.
  • Záhradná párty. Chystáte posedenie v záhrade a radi by ste na poslednú chvíľu pozdvihli atmosféru? Stačí aj jednoduchá dekorácia – biele prestieradlo ako obrus, zaváracie poháre so stužkou ako vázy a kvety zo záhrady či okolia.
  • Premietacie plátno. Milujete kino? Doprajte si podobnú atmosféru aj v domácom prostredí s premietačkou. Namiesto projekčného plátna je možné využiť prestieradlo, uvidíte, že efekt bude aj tak veľkolepý.
  • Do sauny aj na wellness. Vo väčšine zariadení vám síce uteráky požičia, zadarmo či za poplatok. Ak si prinesiete vlastný, môžete si byť 100% istí tým, že sa balíte do čistej pokrývky. Dbajte na to najmä ak trpíte ekzémami alebo ste náchylnejší na kožné choroby.
  • V lete na pláž aj k bazénu. Počas prázdnin využijete prestieradlo hneď v niekoľkých prípadoch – počas dňa namiesto deky na opaľovanie, počas večerov nahradí deku ako ľahučká prikrývka. Okrem toho vám pri troche improvizácie zaistí aj tieň alebo vás uchráni pred vetrom.

Staré prestieradlo nepatrí do odpadu

Keď prestieradlo doslúži a nesie stopy opotrebovania (je napríklad zažltnuté či potrhané), ani vtedy nie je bez funkcie. Kvalitnú bavlnu využijete na množstvo činností ako v domácnosti, tak napríklad v dielni či na záhrade. Napríklad:

  • Handričky na upratovanie domácnosti či umývanie okien.
  • Prikrytie nábytku pri maľovaní.
  • Podložka pre miláčikov (napr. do auta, pri návšteve).
  • Prikrytie záhradného nábytku na zimu.
  • Prešiť na látkové vrecká a tašky.
  • Ochrana záhradky pred prízemnými mrazíkmi.
  • Zástera pre deti na varenie alebo tvorenie.

Nadčasové biele prestieradlo je skrátka multifunkčný pomocník. Vďaka priaznivej cene je ideálne mať k dispozícii väčší počet a rozdeliť ich na tie, ktoré slúžia na spánok, a tie na iné využitie. Oplatí sa mať ho vždy po ruke napríklad v aute, obzvlášť počas nadchádzajúcich prázdnin as nimi spojených výletov.